Fragment box bugs

Hi, I’ve just started creating fragments within my sequence diagrams in VP and I consistantly get the same unexpected things happening.

The guard text for the fragment often, quite randomly, disappears from within the fragment. This is usually when I add a new message below the fragment. I’ve now discovered that the guard actually still exists but for some reason has moved out of the fragment and often above the actual viewable page.

See attached, 1 image before and, 1 after I’ve added a message which messes up my fragment.

What happens is that the fragment automatically expands to cover my new message (even though I don’t want the message in the fragment). Then when I try to resize the fragment back to where I want it the guard text starts behaving oddly and floats outside the fragment box.

Any advise on what I’m doing wrong would be greatly appreciated.

beforeFinalMessage.GIF
afterFinalMessage.GIF

Hi m0nkmaster,

Thank you for your post. With the steps given, I can produce a problem similar to yours, but not the same. May I know your build number? You can read that from the About dialog box.

Best regards,
Jick

build-number.png

The 2nd screen is after I’ve tried to resize the fragment back to where I want it. Attached is a screen grab of my about page.

Many thanks.

about_vp.GIF

Hello m0nkmaster,

I think that the problem that I could produced is the one you experienced. We will fix the problem and send you a patch as soon as possible.

Best regards,
Jick

Ok, great, many thanks.

Hello m0nkmaster,

The bug has been fixed. Please download and install the following patch:
http://files3.visual-paradigm.com/200710/Patch/sp1_20071101s/VP_Suite_Windows_3_1_sp1_20071101s.exe

Please overwrite the existing installation.

Hope this helps!

Best regards,
Jick

Many thanks, I’ve downloaded and installed the patch… I’ll let you know how I get on with it.

Rob.

Hello Rob,

Thanks for that. :slight_smile:

Best regards,
Jick

Hi Rob,

The abnormal behavior in sequence diagram has been fixed. Please download and install the patch at:
http://files3.visual-paradigm.com/200710/Patch/sp1_20071101w/VP_Suite_Windows_3_1_sp1_20071101w.exe

Hope this helps. Please feel free to let me know if there are any questions.

Have a nice weekend!

Best regards,
Jick